Re: Sleva na dani - sleva na dítě
V každém programu to je jiné, ale dost podobné.....my to děláme tak, že v kolonce kam dáváme slevy dám slevu na dítě a mínusem tam napíšu počet měsíců, kdy slevu měl neoprávněně...tudíž se mu to odečte automaticky.....
a v ročním zúčtování rovněž ručně opravím počet měsíců, kdy slevu měl mít....tzn. do odpočtů mu dám částku mínusem....
takže teoreticky to vypadá, že se mu to srazilo dvakrát...ale podle mě to tak je správně...jednou mu srazím to, na co neměl nárok a pak upravím odpočty v RzD tak, aby to nedostal zase...:-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 4. 2010 11:02
Náš zaměstnanec v roce 2009 uplatňoval neoprávněně slevu na 2 děti spol. žij. v domácnosti po 9 měsíců. Celkem tato neoprávněná sleva činila 16020 Kč. Hned jak jsem na to v únoru přišli, zaměstnanec požádal o srážku tu jsme mu provedli. FU jsme oznámili, že neoprávněně uplatňoval slevu a že v měsíci únoru je sleva na dani vrácena formou srážky. Jak to bude ale s ročním zúčtováním, které dělá zaměstnavatel. Musím mu těch 16020 kč znovu odečíst z daně čímž mě vznikne velký nedoplatek nebo jak postupovat? Ekonom tvrdí, že se ta vratka, kterou zaměstnanec vrátil týká až roku 2010 /vrátil ji skutečně v roce 2/2010/, ale pak by tento zaměstnanec měl vratku v únoru a znovu v daních. Jsem dost zoufalá, pokud budete mít někdo skušenosti s tímto případem budu ráda za radu.