OT.... Bezdlužnost - ZP
xxxxxxxxx
... tak příklad z praxe, jedná se o výše uvedené "čerstvé" s.r.o., které nemá dosud jediného zaměstnance ani z jiného důvodu není registrováno u ZP a OSSZ, ale i tak bezdlužnost od těchto institucí musí na úřad práce dodat... bylo mi dnes řečeno, že ne ode všech ZP, ale aspoň od VZP, že ta "snad má možnost nahlížet i na jiné ZP", tak nevím... řeší se to přes datové schránky, tak jsem zvědavá, odkud, kdy a co dojde,.... pravděpodobně zase platí "jiný kraj, jiný mrav".... hezký den
Re: OT.... Bezdlužnost - ZP
zvláštní, asi chtějí mít pro jistotu aspoň něco. My jsme teď žádali o dotaci na zřízení pracovního místa a chtěli po nás potvrzení o bezdlužnosti od FÚ, CÚ, OSSZ, potvrzení banky, kde máme veden účet, ověř.kopii Výpisu z RT a potvrz. o bezdlužnosti od všech pojišťoven, kde máme byť jen jednoho zaměstnance (u pojišťoven, od kterých nedodáme, se předpokládá, že nemáme pojištěného ani jednoho zaměstnance). Tak ať to máte brzy vyřízenoa někoho přijměte, ať to má logiku :)
Dobrý den, prave tohle taky resim, ale zatim jsem uplne na zacatku a hledam, jak mam o bezdluznost na vsech tech uradech vubec zazadat. Mame na vetsinu tech uradu elektronicky pristup, ale nikde jsem nenasla formular. Jak jste to resily Vy? Normalni zadosti zaslanou postou nebo donesenou osobne? Omlouvam se predem za hloupy dotaz, ale tak jsem si navykla na elektronickou komunikaci s urady a vubec se mi tam nechce :-) I kdyz teď me napadlo, ze mame form studio a tak si tam formulare mozna najdu. Ale jeste se chci zeptat - v instrukcich z ÚP mám: V případě, že zaměstnavatel je fyzickou osobou, musí být všechna potvrzení vystavena jak "na jméno s uvedením rodného čísla, popř. data narození" tak i " na identifikační číslo". To mám o všechna potvrzení žádat na dvakrát nebo jim bude stačit jedno - kde bude uvedeno jak IČO tak RČ ? Děkuji za trpělivost se čtením mého dotazu a za radu :-)
xxxxx
.. já jsem tady před časem sháněla informace pro s.r.o., ale žádat by se dá určitě stejně - normálně dopisem nebo např. přes datovou schránku, e-mail... některý úřad, např. FÚ poslal i potvrzení touto cestou, kdežto např. OSSZ poslala bezdlužnost klasickou cestou, i když žádost šla přes DS.Na FÚ jsme žádali taky přes datovku, na CÚ jsme měli cestu, tak jsme tam dávali obyčejnou písemnou žádost - žádné formuláře jsme nepoužili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
8. 4. 2010 14:58
Dobré odpoledne, začínající s.r.o. nemá zaměstnance, není dosud registrováno u žádné zdrav. pojišťovny. V současné době hodlá zaměstnat prac. z úřadu práce - musí dokládat i potvrzení o bezdlužnosti na ZP? Z jaké pojišťovny a musí se vůbec, když ještě za nikoho ZP neodváděl...? Díky moc. Informace se ke mně dostanou jaksi zprostředkovaně a už jsem z toho jelen..