Re: Vyúčtování zahr.cesty-nutné
Více jak 12 hodin v zahraničí náleží plná sazba, 1-6 hodin čtvrtina,
6-12 polovina denní sazby. k tomu ještě může příšlušet kapesné, výši jsme si stanovili vnitřní směrnicí. Počítá se z vyplaceného stravného dle skutečně strávených hodin v zahraničí.
Vyúčtování ZPC děláme kurzem vyplacení zálohy, pokud záloha nebyla poskytnuta tak kurzem dne zahájení zahraniční pracovní cesty.
Re: Vyúčtování zahr.cesty-nutné
Souhlasím, jen mě děsí termín "do výplaty"......cestovní náhrady, ani ubytování v hotelu, nepodléhají u zaměstnance zdanění, ani SP a ZP, běžně se vyplácí rovnou z pokladny a výplaty se tím nekomplikují. Ale samozřejmě lze vyplatit i přes systém mezd, ale tak, aby to nevstupovalo do žádných základů a průměrů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 4. 2010 18:40
Dobrý den,
zaměstnanec byl na služební cestě na Slovensku na tři dny, na den mu náleží EUR 30,00 a za poslední den, kdy tam byl méně než 12h tak jen EUR 15,00 stravného ?
A ještě přivezl doklad v EUR za ubytování a majitel chce, abych mu tyto částky dala do výplaty, můžete mi prosím poradit, jak je to celé správně ? A kterým kurzem mám tyto částky přepočítat do CZK ?
Děkuji.