Re: Politická reklama
Zkuste tam místo nápisu "Nevkládat reklamní letáky" dát třeba: Nevkládat reklamu a ostatní letáky, Vhazovat pouze poštu určenou adresátovi, Děkujeme, že nám nevhazujete poštu, která není určena výhradně pro nás.
A protože mne to zaujalo, tak jsem hledala i v ASPI. Správný název je "Domovní schránka" a objevuje se aktuálně v 6 zákonech. Ale jen co se týký jejich umístnění nebo doručování. O vhazování nevyžádaných nebo nechtěných letáků tak nikde nic není. :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 4. 2010 7:51
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda jsou letáky politických stran považovány za reklamu.
Nemám totiž zájem o jejich dodávání a přesto, že mám na poštovní schránce uvedeno "Nevkládat reklamní letáky", doručovatelky mi tam tento druh reklamy dávají s tím, že se nejedná o reklamu a tudíž jim musím umožnit tyto letáky do schránky vložit. Dá se proti tomu nějak bránit? Případně na základě jakého zákona?
Děkuji za informace a přeji hezký den.