Krácení dovolené po druhé mateřské

• (neregistrovaný)

9. 4. 2010 14:23

Dobrý den,
    dne 4.9.2009 jsem nasoupila na druhou mateřskou dovolenou. PPM mi skončila 18.3.2010, pak nastupuji na rodičovskou dovolenou.
    Zaměstnavatele jsem požádala o čerpání dovolené ihned po ukončení mateřské dovolené (PPM) tj. od 19.3.2010. Výpočet dovolené za rok 2009 mi je jasný, ale za rok 2010 přesně nevím.
    Do 18.3.2010 je PPM (tedy odpracováno) 55 dní, takže nárok pouze na 2/12 tj. 3,5 dne (při celoročním nároku 20 dní). Ale čerpám ještě dovolenou z loňského roku, která se přeci také počítá do odpracované doby, takže by mi tím vycházelo v roce 2010 odpracováno více jak 60 dní tzn. nárok na celoroční dovolenou (20 dní)? Můžete mi prosím někdo poradit, jak je to správně?
    A pokud by to byla dovolená za kalednářní rok (20 dní), nemá se ještě pokrátit o následnou nepřítomnost na RD?
    Děkuji JJJJ

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2010 18:05

REnataH (neregistrovaný)

Re: krácení dovolené po druhé mateřské
      máte "odpracováno" 55 dní + dovolená z loňského roku, takže vám vznikne celoroční nárok na dovolenou - tj. 20 dní. Protože je čerpáte ihned po MD, za RD se nekrátí. Pokud byste čerpala až po RD, pak by se krátilo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).