Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 4. 2010 14:23
Dobrý den,
dne 4.9.2009 jsem nasoupila na druhou mateřskou dovolenou. PPM mi skončila 18.3.2010, pak nastupuji na rodičovskou dovolenou.
Zaměstnavatele jsem požádala o čerpání dovolené ihned po ukončení mateřské dovolené (PPM) tj. od 19.3.2010. Výpočet dovolené za rok 2009 mi je jasný, ale za rok 2010 přesně nevím.
Do 18.3.2010 je PPM (tedy odpracováno) 55 dní, takže nárok pouze na 2/12 tj. 3,5 dne (při celoročním nároku 20 dní). Ale čerpám ještě dovolenou z loňského roku, která se přeci také počítá do odpracované doby, takže by mi tím vycházelo v roce 2010 odpracováno více jak 60 dní tzn. nárok na celoroční dovolenou (20 dní)? Můžete mi prosím někdo poradit, jak je to správně?
A pokud by to byla dovolená za kalednářní rok (20 dní), nemá se ještě pokrátit o následnou nepřítomnost na RD?
Děkuji JJJJ