Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 4. 2010 14:41
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Jsme 2 spoluvlastníci lesa, hranice lesa jsem označil bílými kroužky na obvodech stromů v domnění, že hranice je správná. Po následeném přeměření jsem zjistil, že správná hranice vede o 45 metrů dál (správná hranice již označena nebyla). Majitelka sousedního lesa se jej rozhodla prodat, hranice přesně neznala (nenechala si je zaměřit nebo nějak zjistit), spoléhala, že hranice tvoří toto chybné označení. Nový majitel zde provedl tzv. holotěžbu až po takto označené hranice. Škoda na mém majetku byla vyčíslena policejním šetřením přibližně na 200 tisíc korun. Na příštím soudním jednání se má mimo jiné projednávat mé spoluzavinění. Podotýkám, že jsem se neúčastnil žádného jednání při prodeji a koupi. Kupujícímu byla dána městským úřadem ŽP podmínka projednat průběh vlastnické hranice tak, aby nedošlo k těžbě na cizím pozemku, tato podmínka nebyla splněna.
Prosím o Váš názor na moje spoluzavinění nebo jestli není spíše vina na původní majitelce, která novému majiteli ukázala tyto chybné hranice. Za Vaši odpověď srdečně děkuji.