Re: Výklad zákoníku práce č.65/1965Sb -
na první reakci uvádím - soudí se podle toho, co bylo za zahájeno v platnosti a druhý příspěvek - paní VH jsem odpověděl písemně a díky ní mám kontakt na právníky - ale člověk by měl diskutovat o smyslu a účelu zákona, jakož i o jeho jednotném výkladu pro všechny stejně-nejde jen o mou osobu, ale op všechny dělníky, aby s nimi nezacházeli někteří zaměstnavatelé jako se mnou- - soud rozhodl, mě se to nelíbí, čekám na doručení rozsudku a jeho zdůvodnění, proto potřebuji poradit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 4. 2010 16:15
Podstata problému - určit správně výpočet ušlé mzdy - byl jsem propuštěn pro nadbytečnost, ačkoliv zaměst. věděl o mé nemoci z povolání. Po letech sporu jsem býv. zaměst. toto prokázal, ale věc se nemění. Znalec vypočítával ušlou mzdu podle práce brusiče v obdobné firmě, přes to, že jsem vyučený zámečník a soudu jsem dokladoval, že za tuto práci bych měl větší plat, ale nemoc z povolání mi brání ji vykonávat. Navíc jako dělník bych si vydělal u jednoho podniku ještě více, ale právě nemoc z povolání mi toto neumožňuje. Nikdo na to nebere zřetel.
Dle citace z uvedeného zákoníku vyplývá - výpočet ušlé mzdy nemůže být stanoven dle platu u žalované organizace, ale u jiného zaměstnavatele pro práci, kterou bych pro něho vykonal, kdyby k onemocnění nemocí z povolání nedošlo.