ELDP

• (neregistrovaný)

10. 4. 2010 20:04

Má někdo zkušenosti s elektronickým odesíláním ELDP ze stránek ČSSZ? Je k tomu něco podtřeba?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2010 18:33

markov (neregistrovaný)

Re: ELDP
      Myslíte přímo ze stránek ČSSZ? Pokud si pamatuji dobře, tam je odkaz na ePodání.
      Já odesílám elektronicky přímo ze mzdového programu, který mi vygeneruje datovou větu (nebo jak se to jmenuje) a následně přes ePodání zašifruju, elektronicky podepíšu a odešlu. Dělám tak ELDP, Oznámení o nástupu/změnách/ukončení i Přehledy.
      Musela jsem si vyřídit elektronický podpis - např. přes ww.postsignum.cz, pak jsem s formuláři a vygenerovaným certifikátem zašla na poštu, kde mi vygenerovali podpis. S podpisem na flashce a trojicí formulářů z webu ČSSZ jsem zašla na OSSZ, kde mě zaregistrovali a přidělili mi číslo (k přístupu). Následně jsem se zaregistrovala na www.portal.gov.cz a teprve pak jsem mohla s OSSZ elektronicky komunikovat. Zdá se to možná trochu složité, ale to pohodlí při odesílání za tu námahu stálo. Už jenom to, že se nemusíte trefovat psacím strojem do políček na ELDP. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).