Re: přeplatek DPH
Domnívám se, že přeplatek si lze nenechat vrátit a ponížit o to
příští platbu, ale určitě jen po dohodě a domluvě se svým správcem daně, event. přiložením žádosti atd.
Těžko to může udělat samovolně, normálně by mu přeplatek
vrátili bez žádosti jako nadměrný odpočet ve stanovené lhůtě.
Běžné daňové přiznání bych teď udělala na skutečnou částku
k platbě ř. 65 tak jak vychází dle skutečného odvodu a odpočtu.
Jen platbu na FÚ bych ponížila o nadměrný odpočet z minula a přiložila FÚ dopis ve kterém např. platba za měsíc, q...100 000,-
vratka z měsíce .... 30 000,-- doplatek za měsíc, q .. 70 000,--
U nás to děláme vždy tak,že ve čtvrtletí, ve kterém vznikl přeplatek, píšeme žádost o nevyplácení přeplatku s tím,že žádáme použít přeplatek na úhradu odvodu DPH v následujícím období. FÚ se k k tomu nikdy nevyjadřoval.
Nikdy s tím žádný problém nebyl. A vždy jsme si snížil odvod o přeplatek. Asi to je dané tím,že přeplatek na DPH se automaticky vrací.Takže, když takto požádáme,je jasné, na co se pak přeplatek použije.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 4. 2010 9:11
dobrý den, známý mi říkal že má přeplatek na DPH a že si ho nenechal vrátit s tím že si poníží příští přiznání DPH (čtvrtletní plátce, čili nyní). Já jsem ale o tomto zatím neslyšela, kam to v přiznání uvedu? nebo k přiznání přiložím papír kde uvedu výpočet a poníženou platbu? děkuji moc M.