Rozporování (Napadení) výpovědi

• (neregistrovaný)

11. 4. 2010 11:15

Dobrý den,

prosím o radu. k 31.1.2010 jsemod svého zaměstnavatele obdržela výpověď, protože se ve firmě prováděly reorganizační změny a jejich následkem bych byla nucena za prací dojíždět do jiného města. Jelikož zaměstnavatel neposkytl žádné výhody (příspěvek na dopravu apod), ani z časovéh hlediska ( mám malé děti) jsem toto nemohla přijmout, čili dodatek smlouvy o změněn pracovního místa jsem nemohla podepsat. Následovala výpověď, s dvouměsíčíní výpovědní lhůtou a naárokem na odstupné. během měsíce března jsem byla dotázána, zda si to nerozmyslím, po mé odpovědi, že to opravdu nejde.... nastoupilo mladé děvče, které podepsalo ve smlouvě pracoviště v jiném městě než v tom, kde jsem já a kde ji zaučuji jako svou nástupkyni. Bylo řečeno, že se přesun oddělení logistiky uskuteční do 31.3.2010. je 8.4.2010 a nic se neděje a jak to tak vypadá asi se ani nic dít nebude.
    Proto se chci zeptat, zda jsem obdržela výpověď oprávněně a zda, pokud se stěhování na jiné pracoviště neuskuteční a mladé děvče jako můj zástupce bude dál docházet na stávající pracoviště, mohu napadnout výpověď, jako neoprávněnou. Mám šanci? Mohu dát záležitost k soudu? Jaký pragraf a zákon tuto situaci reší?

mockrát díky za radu a pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2010 16:23

pája

Re: rozporování (Napadení) výpovědi
      neplatnost výpovědi můžete docílit jen podáním žaloby k soudu, pokud tak soud rozhodne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).