Re: nárok na uplatnění DPH
Fakturu za opravu zaúčtujete do výdajů (základ DPH) a uplatníte celý odpočet DPH - máte daňový doklad na Vaši firmu a nárok na odpočet. Pak ale musíte na základě dopisu z pojišťovny zaúčtovat daňový příjem - plnění pojišťovny z Vaší pojistky. Pojištění je bez DPH. Ostatní je způsob uhrazení faktury z opravny - tedy nutné řešit zápočty pohledávek a závazků a samozřejmě doplatit DPH a spoluúčast.
Děkuji za radu ohledně DPH.Co se týká zápočtu - já bohužel plnění od pojišťovny nedostanu,to jde na účet leasingovky.Proto jsem si myslela že tuto část dám do nákladů nedaňově a uhradím výdajem z pokladny.???
Musíte mi ujasnit právní vztahy. Auto je leasingovky majetek? Faktura za opravu je vystavena na Vás? Pojištění má uzavřeno leasingová společnost a plnění pojišťovny je tudíž její výnos? Jak jsou ve smlouvě řešeny tyto případy, neměla být tedy faktura vystavena na leasingovku? Nebo neměla leasingovka přeposlat plnění opravárenskému servisu? Přeci nelze aby vy jste měli fakturu za opravu a leasingovka jenom výnos z pojištění?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 4. 2010 21:31
Dobrý den,prosím poradí někdo jak zaúčtovat v daňové evidenci tento případ:
Z faktury za opravu vozidla po nehodě uhradil OSVČ jen DPH a spoluúčast.Zbývající část faktury uhradí pojišťovna leasing.společnosti.Část za spoluúčast si uplatní OSVČ jako daňový náklad,zbytek jako nedaňový náklad a DPH???- Může ho nárokovat nebo ne? Děkuji všem