Najde se někdo, kdo problematiku zná
>Přiznám se, že je ve vyhledávači nedošla k závěru, ani
>na můj níže položený dotaz nikdo neodpověděl a proto
>prosím všechny zkušené. Zaměstnanec má měsíční mzdu a
>již od 1.4. do dnešního dne se nedostavil do
>zaměstnání. Dohodou skončí prac.poměr k dnešnímu dni a když mu
>chci spočítat mzdu, spočte se mi náhrada za svátek. Je
>to tak správné a dle jakého §? Prosím,prosím.
Re: Najde se někdo, kdo problematiku zná
Pokusím se odpovědět. Ve starém ZP byla u náhrady za svátek poznámka, že pokud byla den před a nebo po svátku neomluvená absence, nenáležel nárok na náhradu mzdy. V novém ZP toto ustanovení není, tak že podle nového ZP by na náhradu byl nárok i v takovémto případě. Já osobně jsem ale v podobném případě neplatila. Pravděpodobně jsem tím porušila ZP, a udělala jsem to s vědomím, že v případě případné kontroly, bych doplatila, ale prostě se mi toto příšerně příčí, navíc váš zaměstnanec píšete, že končí dohodou, asi bych ho v případě, že by se domáhal náhrady, upozornila na fakt, že s ním také mohl být zrušen PP se všemi důsledky z toho plynoucími a to by pro něj bylo horší.
Děkuji moc, udělala jsem to také tak, ale ještě bych potřebovala poradit, šéf mu nechce poslat mzdu a to si myslím, že nelze zadržovat. Mám pravdu?
za březen má něco k výplatě? Za duben bude mít dluh na ZP a také můžete srazit za absence dovolenou (jenom letošní částečný nárok) - tak si tento dluh z březnové mzdy nezapomeňte srazit, protože on by Vám ho jistě nezaplatil. Ale zadržovat mzdu jinak nemůžete.
ano, dříve to bylo jasně dáno (nevím, jestli v Zák. práce nebo v Zák. o mzdě), že pokud byl den před nebo den po svátku neoml. absence, tak nenáležela náhrada za svátek
teď to vypadlo, ale pokud má takto dlouho neoml. absenci, tak bych také neplatila
navíc, může být rád, že chcete přistoupit na uk.PP dohodou (a ne třeba § 55 - to by pak neměl nárok na příp. podporu v nezam.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 4. 2010 11:00
Přiznám se, že je ve vyhledávači nedošla k závěru, ani na můj níže položený dotaz nikdo neodpověděl a proto prosím všechny zkušené. Zaměstnanec má měsíční mzdu a již od 1.4. do dnešního dne se nedostavil do zaměstnání. Dohodou skončí prac.poměr k dnešnímu dni a když mu chci spočítat mzdu, spočte se mi náhrada za svátek. Je to tak správné a dle jakého §? Prosím,prosím.