Re: Došlá faktura v cizí měně
Moc děkuji. Faktura je samozřejmě bez DPH a tak jsme jí i zaplatili. Takže mi musíme z této faktury odvést DPH? Jsem z toho zoufalá. Nevím ani jak zaúčtovat. Z banky nám to odešlo v Kč, takže to ani nebude sedět na přepočítanou částku, no a při přičtení DPH už vůbec ne :-( Kdyby se to dalo někde aspoň vyčíst. Zkusím si najít něco v nějakém pokynu, jestli vůbec nějaký existuje.
Re: Došlá faktura v cizí měně
Vy ve svém daňovém přiznání z faktury daň odvedete (dopočítáte k základu 20%) a to uvedete ZP a daň na ř.
3 a pak stejnou částku, jestli máte daň. doklad uvedete na
ř. 44, tzn. že zároveň nárokujete, ve výsledku vyjde 0.
mrkněte na § 35/2 ZDPH a na fakturu doplňte náležitosti
které musí mít faktura z EU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 4. 2010 11:48
Dobrý den.
Moc Vás prosím o radu. Jsme s.r.o. a poprvé za svou existenci jsme nakoupili materiál v zahraničí (Německu). Faktura je vyčíslená v EUR. Můžete mi prosím někdo poradit, kde bych našla nějaký princip jak se tyto faktury účtují, jak se přepočítávají na Kč a ke kterému datu, jak se následně vypořádat s úhradou, když v Kč to nebude sedět na přepočtenou částku faktury.... no prostě cokoliv by mi pomohlo pochopit, jak se tyto doklady účtují?
Moc Vám děkuji a přeji hezký zbytek dne.