Re: záloha na DzPPO
To není "záloha na daň, kterou máte nulovou". Jedná se o zálohu na zdaňovací období za rok 2010, a to přece nevíte, zda bude nulová.
Re: záloha na DzPPO
Nee :-)) Z výsledků za rok 2008 se platí (platily) zálohy k 15.6.09, 15.9.09 a 15.12.09 na období roku 2009 a k 15.3.10 na období roku 2010. Na rok 2009 jste zároveň použili zálohu placenou k 15.3.09, která ale vycházela z přiznání za rok 2007. Prostě na ten konkrétní rok použijete vždy zálohy zaplacené v kalendářním roce, i když výpočet vychází vlastně ze dvou podaných přiznání. Uf, snad jsem vám to moc nezamotala :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 4. 2010 13:49
Dobrý den, prosím o názor. Byli jsme povinni platit si zálohu na daň z příjmu, PO. DP za rok 2009 jsme podali počátkem března 2010 a tak jsme mysleli, já vím, mysleti...věděti, že zálohu splatnou 15/3 už nemusíme platit. V roce 2009 jsme měli ztrátu a tak jsme požadovali na FÚ, aby nám vrátili zálohy, které jsme si hradili v průběhu roku 2009. Zálohu nám prý celou nevrátí, páč jsme nezaplatili tu 15/3/2010. Naše argumentace asi marná, povinnost platit zálohy máme do 31/3, páč jsme si klidně mohli ještě podat opravné DP, což jsme ale neudělali, je dávno po termínu podání DP, daň nám tedy žádná nevyšla a teď co. Buď prý dostaneme o výši zálohy za březen vráceno méně a záloha zůstane zálohou na další období nebo si máme zpětně požádat o prominutí povinnosti platit zálohu v březnu, ale to prý nám asi nepovolí.... Jsem asi celá hloupá. Je třináctýho.