Re: Dovoz z USA DPH - změny
Dovoz ze třetích zemí dáváte do ř. 7 a 44, samovyměření na vstupu i výstupu
dle § 38 je základem daně
základ pro vyměření cla, včetně cla, dávek a poplatků spltaných z důvodu dovozu...
vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku, příslušná spotře. daň
daň dokladem je písemné celní rozhodnutí o propuštění zboží do celnímu režimu, ve kterém vznikla daňová povinnost ,sh se vás netýká
Prosím, mohu se připojit k otázce? Mám nakoupené ND z USA, ale byly dovezeny bez proclení. Mám provést také samovyměření a dát do ř.7 a 44? Děkuji.
Nevím, původně byla fa vystavena na fyz.os. a ta jí zaplatila firemní kartou. Je to trochu zamotané, chtěli jsme, aby nám to ta osoba přefakturovala, ale nějak se nelze dohodnout a tak vedení rozhodlo, aby se to dalo do účetnictví, tak jak to je, protože bylo zaplaceno z firemního účtu a ND použity na majetek, který je evidován v účetnictví. Děkuji.
dala bych tedy taky do samovyměření dph ř. 7 a 44 fakturu
a všechny poplatky, dopravu atd. co s dovozem souvisí do základu daně .Ale JSD byste měli mít dle § 30 - DD při dovozu uboží do tuzemska je písemné rozhodnutí o propuštění zboží do celního režimu, ve kterém vznikla daňová povinnost.
DD je i jiné rozhodnutí o vyměření dani vydané celním orgánem, pokud je daň zaplacena.
Teď si nejsem jistá, jestli nemusíte jen přiznat daň, ale protože
nemáte daň doklad, neměli byste asi dělat odpočet.
Děkuji za odpověď. Hlavně jste mi poradila ohledně toho nedělat odpočet. Přiznám se, že mě to vůbec nenapadlo, že když nemám daň.doklad (JCD), že vlastně nemohu udělat odpočet. Mám čas od času nějaký nákup z Německa a tam doplním údaje na doklad a mám vlastně DD, ale u toho dovozu mi to nějak uniklo, že vlastně musí být DD JCD. Ještě jednou děkuji.
Paní Jano, já mám ještě dotaz - faktura za zboží z USA je vystavená 23.3.2010, ale zboží přišlo až v dubnu a zítra si klient jede pro JSD. Do jakého období to půjde? Asi až do příštího Q, že?
A pak ještě jeden - faktura na zboží na 141 USD a je bez cla a DPH (není JSD), prý když je to do 150 USD, tak to tak má být. Co s tímto dokladem v DP k DPH?
Jsem už zoufalá!!!
Našla jsem, že se jedná o zboží nepatrné hodnoty a to je osvobozené od cla. § 71/1 Zák o DPH říká, že je toto osvobozeno i od DPH. Je to tak, že částku z faktury přepočítám kurzem z účetnictví a to je pro mě konečná částka? Nic víc nedělám. Prodej bude samo s DPH. Souhlasíte?
Paní Jano, prosím ještě o ujištění ohledně souhrnného hlášení - podává se při poskytnutí služeb nebo zboží do JČS? Podává se měsíčně na formuláři na mfcr + do 5 dnů poštou (nemáme el. podpis)
Když jsem minulý měsíc nepodala, je to prů.....? Měla jsem zato, že když jsme čtvrtletní plátci, tak podáváme Q. Musím tedy souhrnné hlášení, které míi vyjíždí z programu "rozebrat" na jednotlivé měsíce a přepsat do formuláře na mfcr. ???
Tak jsem volala správci daně, máme podat co nejdříve. V jiných příspěvcích jsem se dočetla, že když není el. podpis nebo datová schránka, tak se SH vyplní do formuláře na MFCR a následně se musí do 5 dnů musí doručit na FU v papírové podobě. Paní mi ale řekla, že je to možné jen přes datové schránky, je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 4. 2010 20:10
Dobrý den, prosím o radu - změnilo se od 1.1.2010 něco u dovozu zboží z USA? Dostanu JSD, pro účely DPH přepočítám celním kurzem + náklady na clo, přepravu.... dopočítám DPH ...a stejnou částku si nárokuji? Na jaké řádky DP budu toto uvádět? Týká se mě souhrnné hlášení? Děkuji ta odpověď, M.