Re: Mateřská
4 roky nemohla být na rodič. dovolené, neboť ta je jen DO 3 let dítěte, poté měla co? Požádala zam-tele o neplac. volno nebo jste jí vedla na neoml. absenci? Každopádně - neplac. volno a neoml. absence NEJDE do vyloučených dob. Takže ona má v RO příjem za 3 měsíce, ale je to dělené 365 KD (žádné vyl. doby, tedy pokud v těchto 3 měs. neměla nemoc nebo ošetř.)
protože se již jedná o porod po 4. roce předchozího dítěte, nelze uplatnit, že se počítá DVZ, který vyjde pro zam-kyni výhodnější (tedy porovnání nynějšího DVZ s DVZ, který byl spočítán při předchozí PPM)
pokud má ale velmi nízkou PPM (což asi ano), potom si může zažádat o doplatek na dávkách (bude jí vyplacen rozdíl do rodič. př.)
Re: Mateřská
Ano, měla neplacené volno 4.rok. To jsem ráda, že to mám asi dobře. Má právě hodně nízkou mateřskou - prý 2000 a před tím měla maximálku. Tak má pocit, že za to můžu. Hold neměla se nechat zaměstnat. Za dobrotu se platí, kdyby šla na nemocenskou, tak je na tom lépe. Taky si myslím, že se ji započítá přijem za tři měsíce a vydělí celým rokem. Nevíte, kde bych našla na to odkaz - tak laicky, jinak nevím, jak ji to vysvětlím. V zákonech je to složitější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 4. 2010 10:19
Dobrý den,
mám prosbu, kolegyně měla 4.roky RD, pak měla tři měsíce příjem a pak nastoupila na další mateřskou. Sociálka ji vyplatila nízkou mateřskou. Ona mě samozřejmě obviňuje z chyby. Můžete mi poslat výklad, jak se to vypočítá? Nebo jestli jsem neudělala opravdu chybu - nemá totiž 4.RD jako vyloučený příjem (to má 9měsíců) a 3měsíce je zaměstnána. Podle mně se ji vypočítala mateřskou ze souhrnu příjmů ale počet dní za celý rok (kdyby šla na mateřskou po 3. roce napočítaly by se ji dny jen za odpracované dny do průměru).
Díky moc