Re: ELDP na disketě
loni mi to přijali bez problémů, sami to inzerují na www stránkách,že lze vytisnout a poslat,tiskne to i čárový kód,je speciální program
No to právě nechci, protože bych musela vypisovat údaje ručně (do toho programu 602XML Filer), a navíc se mi nedaří naštelovat jejich originální tiskopis do mojí tiskárny :-( Jde mi o to elektronické podání, ale abych nemusela složitě instalovat a učit se používat ty jejich elektronické klíče... že bych to pro tentokrát urychlila, prostě bych vzala disketu a zanesla jim to. Stejně bych tam musela osobně pro ten klíč a ještě někam na poštu... atd. Nám taky dřív stačilo barevně z tiskárny, ale od minulého roku chtějí buď elektronicky nebo originál tiskopisy.... časem bych chtěla zařídit elektronické podání prostřednictvím portálu veřejné správy, ale teď se s tím nechci zabývat, není čas....
Já vím, že bez tištené formy se neobejdu, ale zaměstnanci a nám k založení ve firmě stačí vytištěné normálně z počítače na normálním papíře. Jde mi jen o to odeslání na sociálku. To, že neberou datovou schránku, to vím, to psali, ale nevím, proč by to nebrali na disketě bez klíče, když klíč slouží k šifrování (aby si to někdo v "éteru" nepřečetl - aspoň myslím, nejsem odborník).
Ještě jsem na stránkách ČSSZ našla:
Doklady ELDP09 předávají zaměstnavatelé ke zpracování ČSSZ těmito způsoby:
•jako doklady v „klasické“ papírové formě vzniklé vyplněním papírového formuláře ELDP09. Papírové doklady ELDP09 se předávají ke zpracování na příslušné územní pracoviště
•nebo jako elektronické podání podávané přes Portál Veřejné Správy ve formátu GovTalk. Elektronické podání obsahuje datové věty ELDP09 v elektronické podobě v definovaném formátu,
•nebo jako elektronické podání na kompatibilním médiu ve formátu GovTalk obsahujícím datové věty ELDP09 v definovaném formátu. Kompatibilní médium se předává ke zpracování na příslušné územní pracoviště.
Tak jdu zjišťovat na help-desku mého mzdového programu, jestli to vytváří datovou větu ve formátu GovTalk...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 4. 2010 12:20
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, protože už mi zbývá jen 2 týdny k vypracování a odeslání ELDP za rok 2009 – jestli lze vyhotovit elektronicky ELDP ze mzdového systému a donést to osobně na PSSZ na disketě nebo na flashce? Předpokládám, že musím mít vyplněné nějaké Oznámení o pověření pracovníka k odevzdávání ELDP – podepsané jednatelem. Popřípadě, jestli někdo nemáte zkušenosti, přesně kam s tím zajít – na jaké oddělení? Myslím, že než bych zařídila a zprovoznila elektronické podání, tak to takto bude rychlejší, alespoň pro tentokrát… Dřív jsem to nepotřebovala, protože jim to stačilo vytisknout barevně ze softwaru, ale nyní to chtějí ve svém originálu, což je teda děsně pracné. Předem moc děkuji za odpověď.