Re: Smlouva o dilo - lze vyuzit?
Z DPP se sice neplatí SP ani ZP, ale protože si pravděpodobně u ní nemůžete podepsat prohlášení poplatníka, zdaní se srážkovou daní 15%. Ta je konečná a nevstupuje do ročního zúčtování ani do daňového přiznání. Smlouva o dílo, pokud by nepřevýšila 6.000,- by se neplatilo nic. Povinnost podat daňové přiznání je při současném zaměstnání nad 6.000,-. Tak že do 6.000,- by se neplatilo nic a nad 6.000,- by sice byla povinnost podat DP, ale současně by se mohlo využít případných slev. pro porovnání co je výhodnější záleží tedy na výši odměny ze smlouvy a na výši příjmů ze zaměstnání, případně na možnosti uplatnění různých daňových slev.
Re: Smlouva o dilo - lze vyuzit?
Dílo - to je snad hmotný výstup, nikoliv pomoc při organizaci ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 4. 2010 21:37
Dobry den,
mela bych dotaz na smlouvu o dilo. V letosnim roce jsem 4 dny pomahala pri organizaci urcite akce a od organizatora mi byla nabidnuta smlouva o dilo. Jsem pracujici a nemam ZL. Nemyslim si, ze by zrovna smlouva o dilo byla spravne reseni. Spise bych byla pro dohodu o pracovni cinnosti. Je mozne, ze ode me bude chtit pomoc i pri dalsich akcich v prubehu roku. Jaky je prosim vas nazor?
Dekuji.