Re: oprava vystavené faktury z roku 2009
pokud mate original puvodne zpet, tak urcite prepsat hlavicku a poslat tam kam patri, opravit si hlavicky v ucetnim deniku a soupisu k dph.
jeste jestli se nebude B cukat ze ma v dubnu fakturu se zdanitelnym plnenim 2009 a uz ma udelane dane. pak by mohl trosku nastat problem. dph si narovat 19% nevidim problem ale zase B se to nemusi libit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 4. 2010 10:29
Dobrý den, chci se zeptat, jak řešíte tuto situaci:
V roce 2009 vystavená faktura na firmu A, odevzdano DPH.
Ted jsem zjistila, že faktura měla být vystavená na firmu B.
a) Nebudu to komplikovat. Tu zmíněnou fakturu jen ručně přepíšu na firmu B a pošlu firmě B. Takže v roce 2009 se mi změní jen odběratel a tím to pro mě končí.
b) Udělám v roce 2010 storno faktury s odběratelem A a znovu vystavím na odběratele B. DPHčko si ted v dubnu odečtu (storno) a zároven znovu odevzdam (nově vystavena faktura).
K čemu byste se přikláněli? Pokud bych zvolila možnost b), je to v pořádku s tím DPHčkem (odevzdat znovu v dubnu 2010)?
Nebo byste to udělali uplně jinak?