Re: přefakturace
Přefakturace mezi FO a s.r.o., pokud mají stejný předmět podnikání
je problematická.
Já v tom vidím více problémů.
1.Taková přefakturace, jak popisujete bude předmětem zkoumání FÚ.
2. ceny mezi spojenými osobami - cena obvyklá, jinak musí být rozdíl uspokojivě doložen, tzn. prodáváte v úrovni ceny, za jakou byste to prodali koncovému uživateli
3. můj osobní názor - je to napadnutelné z mnoha důvodů
Re: přefakturace
dotaz jste pochopila správně - právě o tu cenu mi šlo, ale předmět podnikání není stejný, osoba je stejná, ale je to pouze výjimečně a jedná se o malou částku cca 500,- Kč s DPH - jde o kanc.potřeby, protože máme jen 1 doklad (majitelka si to neuvědomila), tak myslíte jako tu cenu o něco navýšit ? a jako o kolik, my jinak kanc. potřeby samozřejmě neprodáváme
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 4. 2010 12:11
Dobrý den,
prosím o radu, zda lze takto postupovat:
1 osoba - podniká jako FO a zároveň jednatelka a společník (jediný) s.r.o. nakoupí nějaké např. kancelářské potřeby - část z nich použije pro potřebu FO a část potřebuje přefakturovat s.r.o., obě firmy plátci DPH. - tzn. tu část, kterou přefakturuji zaúčtuji jako nákup zboží, uplatním DPH, poté vystavím fakturu na stejnou cenu jako nákupní s DPH (lze toto ?) a zaúčtuji jako prodej zboží, úhrada přes pokladnu. Lze to takto praktikovat, nebo je v tom nějaký problém ?
Děkuji, postupuji takto poprvé. Hezký den