Re: kontrola OSSZ - společník
Když jdu na kontrolu na OSSZ vždy chějí po mě seznam společníků a členů statutárních orgánů obchodní společnosti. Tam je jméno a příjmení výdělek. je to podle §37 odst.1 písm. h zákona 582/1991.
Ve mzdách v programu ÚČTO tam u sociálního pojištění máme tuto tabulku tak si ji ke kontrole vždy vyjedu, ale je to jen ke kontrole jinak to nevyžadují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 4. 2010 13:14
Protože jsme ukončili PP s posleními zaměstnanci, budeme mít konečnou kontrolu z OSSZ, z VZP už proběhla.
Máme jediného společníka - jednatele, který nikdy neměl žádnou odměnu. Vždy jsem jen při kontrole předkládala seznam společníků - jednatelů a vždy to stačilo.
Nyní při kontrole na VZP chtěli potvrzení, že jednateli nebyla vyplacena žádná odměna. Mám vystavit i takové potvrzení na kontrolu OSSZ nebo není potřeba? Nikdy jsem odměny společníků neřešila, takže ani nevím jaké jsou případné změny.
Děkuji