Re: Postoupení pohledávky
>>Nevím jak proúčtovat postoupení pohledávky , účtovala
>>jsem 315/479 tím nám vznikl závazek, který byl
>>následně uhrazen v zápočtu - takže 479/395, ale stále
>>mi
>>visí zůstatek na 315...
>>díky
>Podle toho, co píšete, Vám musí viset i na 395,
>nestačilo by zaúčtovat 395/315?
no na 395 žádný zůstatek nemám, byl to zápočet do 0.
je to divný:o(
zaúčtovala jsem následně :
315/479 pro vznik našeho závazku z postoupení pohledávky.
Z prostistrany, ke které jsme i my měli další závazky a oni vůči nám další pohledávky došel zápočet - zápočty hradím přes konto 395, po proúčtování mi zmizel závazek ze 479, ale samozřejmě že zůstal na 315, o které se už pak neúčtovalo. konto 395 je nulové.
Tak jinak.... na účtu 315 byste měla mít POHLEDÁVKU, kterou jste nakoupila, to znamená, že ta by měla zmizet v okamžiku, kdy Vám ji zaplatí ten subjekt, na který byla původně vystavena. Ne ten, od koho jste ji nakoupili.
Pokud máte v účetnictví i závazek vůči dodavateli, který je zároveň i ten, za nímž jste pohledávku koupili, pak musí existovat další zápočet, kterým zaúčtujete 395/315 a 321/395.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 4. 2010 15:57
Nevím jak proúčtovat postoupení pohledávky , účtovala jsem 315/479 tím nám vznikl závazek, který byl následně uhrazen v zápočtu - takže 479/395, ale stále mi visí zůstatek na 315...
díky