Re: odpočet DPH
Podle zákona o DPH si můžete odečíst přijatá zdanitelná plnění, pokud je použijete k uskutečněným zdanitelným plněním. Proto je (teda podle mne) lepší je dát do přiznání až v okamžiku, kdy nějaká plnění uskutečníte. Pokud je dáte do přiznání teď, bude samozřejmě fú zajímat, jestli na odečet máte nárok. Ale víceméně to záleží na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 4. 2010 19:36
Dobrý den, řeším tady ze svou "možná" novou učetní jednu věc. Ona mi tvrdí, že když mám přijaté faktury, kde je datum zdanitelného plnění např. v lednu, takže si je jako čtvrtletní plátce nemusím uplatnit v 1Q, ale můžu třeba až v 2Q. A já tvrdím, že to nelze, že musím podle toho data zdanitelného plnění. Řešíme to protože, že za 1Q nemá žádný příjem (vzhledem k tomu že má práce je sezónní) ale nakoupil jsem nějaký materiál dopředu a nechci jít na fú vysvětlovat jakto, že mi mají vracet, kór když budu podávat poprvé. Díky za rozešení