Re: odlžoená daň na nezapl.poj.sociál.a
anko, děkuji, a hned jste mi dopředu odpověděla na co jsem se chtěla zeptat.
účtuji odložený daňový závazek - k majetku
592x481 mám už nějaký zůstatek
te´d mi vyšla odložená daňová pohledávka
takže to započtu tak aby mi vyšla jen dańová pohledávka? daňová pohledávka je vyšší (ze sociální a zdrav. nezapl.) ?nenchám oba zápisy
592x481 na závazek
481x592 na pohledávku?
a děkuji za rychlost, právě jsem si vyjížděla České účetní standardy č. 3 a hledala jsem to.
a ještě se zeptá, n ajednu věc?
máme daňovou ztrátu z minulých období, k tomu se dá taky počítat?
odložená daň.pohledávka?
účtovat by jste měla jen o výsledku - buď pohledávka, nebo závazek. Ztráta z min. období je také odl. daň. pohledávkou.
Pokud Vám auditoři posvětili účtování o pohledávce, tak zohlednite i toto.
Při účtování o odl. daň. pohled musíte mít nějaký "byznys plán", ze kterého vyplyne v budoucnu uplatnění této pohledávky.
Pročtěte si standard bod 2.7 a 3.4. a domluvte se as auditorem, zda skutečne toto účtovat.
Děkuji moc, pomohla jste mi, je to lepší to s někým trochu probrat.
Letošní rok vypadá dobře.. a je plán, že by mohlo být lépe.. tak snad to s auditorem ještě nějak domluvíme.
Musím se přiznat, že se těším až bude hotovo, a bude zas normální rok:)))
Děkuji a přeji příjemný víkend
Blanka
Tyvado, dámy, teď jste mě vyděsily. To účtování o odložené dani při nezapl. SP je nutné? 2009 mám odložené na červen právě kvůli tomu, že to nebude normální přiznání, tato jsem ještě nikdy nedělala. Takže si mám přistudovat ještě odloženou daň?
anka má pravdu, mně to hrozně pomohlo, protože se mi hodí, když ponížím pětky, tedy myslím odložený daň. pohledávku, sociální a zdravotní jsme zaplatili až v únoru 2010, takže myslím, že odloženou daň. pohledávku bych udělala i kdybych neměla audit.
Na vahách jsem se ztrátou z minulého období, sice jsme teď v zisku, ale čekám na vyjádření auditora.
mějte se a příjemnou sobotu, jdu dělat evidenčáky, ještě jsem na to ani nehrábla:)))
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 4. 2010 13:01
Dobrý den, máte prosím, někdo zkušenosti s výúpčtem.
Auditoři mi řekli, že mohu vypočítat odloženou daň na neuhrazený závazek ze sociálního a zdrav.pojištění do 31.1.2010. tedy to co jsme za rok 2009 nezaplatili do 31.1.2010.
Postupuje se stejné jako u odložené daně - z majetku ? rozdílná zůstatková účetní a daňová?
Děkuji moc
Blanka