Re: rozpisy služeb
Podívejte se na zákoník práce zde na liště
§ 84
(1) Zaměstnavatel je povinen vypracovat písemný rozvrh týdenní pracovní doby a seznámit s ním zaměstnance nejpozději 2 týdny a v případě konta pracovní doby 1 týden před začátkem období, na něž je pracovní doba nerovnoměrně rozvržena, pokud se nedohodne se zaměstnancem na jiné době seznámení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 4. 2010 16:07
Dobrý den,
máme problém s naším vedoucím, resp. náplní jeho práce.
Pracujeme v obchodě, kde je pracovní doba (i o víkendy a státní svátky) po - ne 8,30h - 20h, jsme celkem 4 zaměstanci (včetně našeho nadřízeného). V práci děláme 11hod. směny většinou po 2 zaměstnancích (nejedná se o střídání klasicky krátký dlouhý týden, pracovní "páry" se obměňují), kdy náš pan vedoucí dělá rozpisy na každý následující měsíc. A v tom je právě ten háček .o((
Vedoucí nám často rozpis služeb na náledující měsíc dává poslední den v předcházejícím měsíci nebo na začátku měsíce, na který je rozpis určen (např. rozpis služeb na únor jsme dostali až 3/2!!!!). Potom tedy všichni zaměstnanci máme problém s uspořádáním soukromého života (naplánování rodinných víkendů, oslav, návštěvy lékařů .......) Už se několikrát stalo, že jsem měla poslední dva dny v měsíci volno a trávila ho v místě 200km od pracoviště (a zároveň od přechodného bydliště) a nevěděla jsem, jestli mám ještě i na začátku měsíce volno a nebo ne ...........................
Ráda bych se dozvěděla, zda existuje nějaká zákonem stanovená doba, kdy musí můj nadřízený rozpis na následují měsíc zaslat/předat podřízeným zaměstnancům?
Děkuji moc za info.