Re: Pozdě předané prohlášení poplatníka
>Prosba na mzdové účetní
>Pracovník má uzavřenou dohodu o provedení práce od
>1.3.2010.
>Výplatní termín mají ve firmě 15.dne násl.měsíce. Ve
>čtvrtek 15.4.2010 jsem do firmy poslala zpracované
>výplaty za březen 2010.
>Tentýž den v podvečer mi přišel od pracovníka na DOPP
>mail s naskenovaným prohlášením poplatníka daně z
>příjmů FO. Datum podpisu 1.3.2010, ve formuláři nebyly
>vyplněny údaje o zaměstnavateli.
>Když udělám nové výplaty, bude si majitel firmy
>myslet, že jsem udělala chybu a může mi odmítnou zaplatit
>zpracování mezd. Vzhledem k tomu, že pracovník na DOPP
>je s majitelem v příbuzenském poměru, tak mi to, že
>nebyla chyba na mé straně, vůbec nepomůže.
>V ZDP je, že pokud podepíše poplatník prohlášení do
>30ti dnů po vstupu do zaměstnání, tak zaměstnavatel
>přihlédne k měsíční slevě na dani. Co ale dělat, když
>zaměstnanec prohlášení podepsal 1.3.2010, ale nepředal ve
>firmě? Resp.předal pozdě? Ve skutečnosti ho vyplnil
>teprve 15.4.2010 po několikerých urgencích asistenky
>firmy a antidatoval (nelze prokázat).
>Nemáte některá s tímto zkušenost?
> Pokud byla z DPP sražena zálohová daň, tak by to šlo opravit v dubnu a přeplatek daně vrátit. Pokud byla sražena daň srážková je problém, jelikož je to daň konečná.
>
>
Pokud máte takovou zkušenost s majitelem, že v případě chyby vám nezaplatí zpracování mezd, pak bych to asi nechalal tak jak to je a mzdy bych neopravovala. Hlavně nesmíte smazat ten mail, v němž máte nascenovávo to prohlášení, to je váš důkaz o tom, kdy jste podepsané prohlášení obdržela. Slevu na popl. bych uplatnila až od dubna. Teď je ještě důležité, jakou daň jste strhla...zálhová je v pohodě, srážkovou holt budete muset opraviovat....
Souhlasím s Renatou. Pokud by bylo hodně zle, byla by možnost přepočítat mzdu tak jak by byla s podepsaným prohlášením, doplatek vyplatit jako zálohu a v následujícím měsíci opravit březnovou daň. V podstatě jako by jste chybu udělala vy. Ale skutečně je hodně důležité uschovat e-mail jako důkaz.
Děvčata moc děkuji za pomoc. Utřídila jsem si myšlenky a rozhodla se poslat majiteli firmy mail s informací, ať on rozhodne, jestli se mají mzdy přepracovat. Jsem připravená je předělat. Kdyby nezaplatil - tak sice na jednu stranu tratím, ale na druhou stranu - mohla bych odejít a asi by mi bylo líp. Naštěstí to není jediná firma, pro kterou účto dělám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 4. 2010 17:04
Prosba na mzdové účetní
Pracovník má uzavřenou dohodu o provedení práce od 1.3.2010.
Výplatní termín mají ve firmě 15.dne násl.měsíce. Ve čtvrtek 15.4.2010 jsem do firmy poslala zpracované výplaty za březen 2010.
Tentýž den v podvečer mi přišel od pracovníka na DOPP mail s naskenovaným prohlášením poplatníka daně z příjmů FO. Datum podpisu 1.3.2010, ve formuláři nebyly vyplněny údaje o zaměstnavateli.
Když udělám nové výplaty, bude si majitel firmy myslet, že jsem udělala chybu a může mi odmítnou zaplatit zpracování mezd. Vzhledem k tomu, že pracovník na DOPP je s majitelem v příbuzenském poměru, tak mi to, že nebyla chyba na mé straně, vůbec nepomůže.
V ZDP je, že pokud podepíše poplatník prohlášení do 30ti dnů po vstupu do zaměstnání, tak zaměstnavatel přihlédne k měsíční slevě na dani. Co ale dělat, když zaměstnanec prohlášení podepsal 1.3.2010, ale nepředal ve firmě? Resp.předal pozdě? Ve skutečnosti ho vyplnil teprve 15.4.2010 po několikerých urgencích asistenky firmy a antidatoval (nelze prokázat).
Nemáte některá s tímto zkušenost?