Re: práce na poloviční úvazek
nepřišla jsem na to ale paní doložila potvrzení pouze o 2.stupni invalidity,l pracovní poměr má na 38,75 od roku 2008 a ted chce po mě vykázat poloviční úvazek, tak se ptám zda jí laicky můžu zapsat plovinu týdenní doby a zda zaměstnanci s tímto stupněm můzou rovněž pracovat na plný úvazek, děkuji
>>dobrý večer máme v zaměstnaneckém poměru paní která
>>pobírá 2. stupen invalidního důchodu týdenní prac.
>>doba
>>je 38,75 a nyní mi přinesla papír ,kde jí mám
>>potvrdit
>>jakýsi dotazník pro ossz ohledně plného invalidního
>>důchodu kde chtějí uvést jení úvazek , ale paní by
>>správně měla mít poloviční úvazek pokud to říkám
>>špatně
>>prosím o podrobnější vyjádření se k tomuto článku jak
>>jí
>>mám spočítat poloviční úvazek a jiné podrobnosti
>>týkající zaměstnávání hendikepovaných lidí zda platí
>>zdravotní či nikoli předem děkuji
>
>A jak jste přišla na to, že by měla mít poloviční
>úvazek ? O schopnosti pracovat, rozhoduje váš závodní
>lékař na základě rekomandace od OSSZ.
Ano, může pracovat na plný úvazek, pokud nestanoví jinak závodní lékař. Pokud nestanovil, že by na základě svého zdravotního stavu nesměla pracovat na plný úvazek, tak je v pořádku, že nemá zkrácený pracovní úvazek. A tak to taky potvrďte pro OSSZ.
Souhlasím. Nikdy nevystavujte nikomu nepravdivé potvrzení, atˇuž o výši příjmu nebo např. o výši úvazku. Pokud by jí snad hrozilo, že jí ID seberou, protože pracuje na plný úvazek, měla si to uvědomit dříve, např. v době, kdy jí ID přiznali, a začít pracovat na kratší úvazek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 4. 2010 21:53
dobrý večer máme v zaměstnaneckém poměru paní která pobírá 2. stupen invalidního důchodu týdenní prac. doba je 38,75 a nyní mi přinesla papír ,kde jí mám potvrdit jakýsi dotazník pro ossz ohledně plného invalidního důchodu kde chtějí uvést jení úvazek , ale paní by správně měla mít poloviční úvazek pokud to říkám špatně prosím o podrobnější vyjádření se k tomuto článku jak jí mám spočítat poloviční úvazek a jiné podrobnosti týkající zaměstnávání hendikepovaných lidí zda platí zdravotní či nikoli předem děkuji