Re: životní pojistka - lze uplatnit - sp
Přímo na pojistce je uvedeno "ZFP DŮCHOD (pojištění pro případ smrti nebo dožití)" ..nikde není zmínka o investičním pojištění, rovněž v zákoně jsem nenašla nic přímo o investičním pojištění. Dle mého názoru by měla být sjednána částka nad 70.000,- dle zákona. Tak jsem z toho jelen..nevím zda uplatnit či ne.
Můžu se zeptat, kde jste vzal 70 tis. Kč?
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>lze uplatnit v ročním zúčtování zaplacené živ.
>>>>pojištění ve výši 5000,- sjednanané pro případ smrti
>>>>nebo
>>>>dožití (pojistná částka pro případ smrti nebo dožití
>>>>je
>>>>30.000,-)? Konec pojištění je v době kdy pojištěné
>>>>bude
>>>>více jak 60 let. Je zde ještě uvedena nějaká alokace
>>>>pojistného - čemuž nerozumím, dále dynamická
>>>Ano, podle toho, co píšete je to investiční ŽP, pokud
>>>splňuje podmínky dle ZDP. U investičních ŽP limit
>>>neplatí.
>>>Pravděpodobněš je tam částka pro případ smrti a při
>>>dožití dostane aktuální hodnotu investice.
>>
>>Přímo na pojistce je uvedeno "ZFP DŮCHOD (pojištění
>>pro případ smrti nebo dožití)" ..nikde není zmínka o
>>investičním pojištění, rovněž v zákoně jsem nenašla
>>nic
>>přímo o investičním pojištění. Dle mého názoru by
>>měla
>>být sjednána částka nad 70.000,- dle zákona. Tak jsem
>>z toho jelen..nevím zda uplatnit či ne.
>Můžu se zeptat, kde jste vzal 70 tis. Kč?
Zákon o dani z příjmu §15 odst.6 ....viz... a u pojistné smlouvy s pevně sjednanou pojistnou částkou pro případ dožití navíc za předpokladu, že pojistná smlouva s pevně sjednanou pojistnou částkou pro případ dožití s pojistnou dobou od 5 do 15 let včetně má sjednanou pojistnou částku alespoň na 40 000 Kč a pojistná smlouva s pevně sjednanou pojistnou částkou pro případ dožití s pojistnou dobou nad 15 let má sjednanou pojistnou částku alespoň na 70 000 Kč.
Pojištění ZFP důchod ( může být dokonce od různých pojišťoven)nemá pevně sjednanou pojistnou částku na dožití. Koukněte se do pojistných podmínek a jestliže nerozumíte pojistným smlouvám, tak si o tom nejprve něco přečtěte, nastudujte.
Hodnota částky na dožití se odvíjí od aktuální hodnoty podílových jednotek v době dožití. Proto nemá pevně sjednanou částku na dožití.
Ano je to od pojišťovny Aegon..ale nerozumím tedy tomu zákonu. Proč je to tam tak uvedeno..na co se to tedy vztahuje..jsem asi natvrdlá. Nerada bych to udělala špatně..a za pár let, kdyby náhodou přišla kontrola z Fú, abych nebyla na vině, že jsem to tam neměla dávat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 4. 2010 8:19
Dobrý den,
lze uplatnit v ročním zúčtování zaplacené živ. pojištění ve výši 5000,- sjednanané pro případ smrti nebo dožití (pojistná částka pro případ smrti nebo dožití je 30.000,-)? Konec pojištění je v době kdy pojištěné bude více jak 60 let. Je zde ještě uvedena nějaká alokace pojistného - čemuž nerozumím, dále dynamická asistence
AE25 8%
AE26 20%
AE27 72%.