Re: podnikatelský účet
Děkuji Vám za odpověď! Pokud bude ale banka požadovat nějaký počáteční vklad, tak jak toto zaeviduju v daňové evidenci (je-li to vůbec potřeba)? Určitě bude pro mě lepší vložit na účet nějaký obnos peněz, ze kterých hned budu hradit výdaje, abych nemusel využívat debetu.
Na FÚ budu muset oznámit změnu účtu, stejně jako na OSSZ a pojišťovnu, je to tak?
Děkuji za radu!
Re: podnikatelský účet
Vložíte počáteční vklad jako vlastní vklad (NEDAŇOVÝ PŘÍJEM) a ostatní platby které Vám tam potom již začnou chodit budou daňové. Ano - oznámit číslo účtu na FÚ, OSSZ i pojišťovnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 4. 2010 13:31
Dobrý den,
od začátku ledna jsem plátcem DPH (podnikání mám jako vedlejší činnost, jsem student). Doposud jsem všechny platby a transakce (ať už osobní a nebo ty, kteté se týkají podnikání) prováděl na svém osobním kontě, ale pro přehlednost všech pohybů si chci zřídit podnikatelský účet. Mám nekolik dotazů
1) Musím si na účet vložit sumu peněz, které jsem letos vydělal - výdaje?
2) Jak v daňové evidenci naznačím přechod na jiný účet, musím to tam vůbec zaevidovat?
3) Pokud vydělané peníze budu chtít použít pro soukromé účely, musím je převést na můj osobní účet? Jak toto zaeviduju v daňové evidenci?
Děkuji Vám moc za odpověď, mám v tom zatím trochu chaos a chtěl bych vše zpřehlednit.