Re: Faktura z EU s DPH země EU
>Dobrý den, prosím o radu:
>Obdržela jsem fakturu od plátce DPH v PL na službu,
>která se řídí dle §9-základních pravidel - místo plnění
>v tuzemsku. Já jsem také plátce DPH a to v CZ. Tedy
>jsem povinna přiznat daň a zároveň si uplatním odpočet.
>Ale ta faktura z PL je s PL DPH. Co mám dělat?
>Dodavatel služby mi fakturu nechce změnit. Když zaplatím
>celkovou částku vč. PL DPH: mám DPH vyřízené nebo musím
>ještě v Přiznání DPH vyčíslit CZ DPH+odpočet DPH? V
>tomto případě bohužel zaplatím na DPH navíc PL DPH, o
>které vzhledem k malé výši nemohu žádat ani v Polsku o
>vrácení.
>
>Děkuji moc všem za názor a radu Lendulka
Asi bych se znovu pokusila , aby mi vystavili jako plátci dph fakturu bez dph. Pokud by to nešlo, zdanila bych tady na ř. 5 a 44 ve svém přiznání jako pořízení služby z EU .
>
Re: Faktura z EU s DPH země EU
Vím, že to vyjde na stejno, protože ve výsledku bude zaplaceno DPH 0,-Kč, ale pro správnost. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 4. 2010 10:29
Dobrý den, prosím o radu:
Obdržela jsem fakturu od plátce DPH v PL na službu, která se řídí dle §9-základních pravidel - místo plnění v tuzemsku. Já jsem také plátce DPH a to v CZ. Tedy jsem povinna přiznat daň a zároveň si uplatním odpočet. Ale ta faktura z PL je s PL DPH. Co mám dělat? Dodavatel služby mi fakturu nechce změnit. Když zaplatím celkovou částku vč. PL DPH: mám DPH vyřízené nebo musím ještě v Přiznání DPH vyčíslit CZ DPH+odpočet DPH? V tomto případě bohužel zaplatím na DPH navíc PL DPH, o které vzhledem k malé výši nemohu žádat ani v Polsku o vrácení.
Děkuji moc všem za názor a radu Lendulka