Re: neschopnost a kooperativa
ještě mám jeden blbej dotaz. co mám vyplnit do kolonky typ pracovní doby poškozené když, prac. úraz se stal důchodci, který má v pracovní smlouvě napsano, že bude chodit podle potřeby jednatele firmy.
Re: neschopnost a kooperativa
"dle potřeb" už se dávno nesmí ve smlouvách objevovat
musíte mít rozepsané směny, kdy má pracovat, právě kvůli náhradě za nemoc
jak takto můžete určit náhradu mzdy za nemoc, když nevíte, kdy měl být v práci? Co když mu nyní řeknete, že nemůže nic dostat, protože zrovna na tyto dny, co je nemocný, nemá rozepsané směny? Jak se bude bránit on a jak to vy zdůvodníte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 4. 2010 12:03
Dobrý den mám velký problém a ať jsem hledala kde se dalo tak jsem na to nepřišlla.
když se stane pracovní úraz po skončení neschopenky zasíláme na kooperativu veškeré doklady mezi které patří i náhrada ztráty na výdělku po dobu PN.
kolegyně při jiném úrazu měla průměrný hrubý výdělek za pracovní den 76,76, zameškáno pracovních dní 29. při 8hodiných směnách od po-pá. v kolonce výpočet průměrného výděku zazmeškané pracovní dny při dočasné PN má 41,45 Kč a já vůbec nevím jak na to přišla. poradil by mi někdo z čeho to mám vypočítat. mockrát děkuji