Re: Jednatel dříve i HPP - jaký průměr?
Jako jednatel nemá nárok na dovolenou, jako zaměstnanec ano. Pokud jako zaměstnanec 31.3. skončil pracovní poměr a budete mu proplácet nevybranou dovolenou, tak hodinový průměr se vypočítá z výdělků minulého čtvrtletí, které měl jako zaměstnanec a z odpracovaných hodin, které odpracoval jako zaměstnanec. Jednatelskou odměnu do toho vůbec nebudete počítat.
Re: Jednatel dříve i HPP - jaký průměr?
Nevybranou dovolenou jsme mu již proplatili.
Mně už je to jasné. Na jednatele se nevztahuje zákoník práce, proto ani termín dovolená by se neměl používat. Je tím určitě jen myšleno, že odměnu z jednatelství bude brát, i když bude třeba 14 dní v měsíci pryč. Takže nějaký průměr je pasé..
Přesto děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 4. 2010 13:52
Dobrý den.
K 31.3. 2010 jsme ukončili HPP zaměstnanci, který byl i jednatelem. Jednatelem je nadále. Z čeho mám vypočítat průměr?( Bude mít nárok na dovolenou). Jen z té odměny jednatele nebo i z příjmů HPP? Dostával velké roční odměny, které jsem rozpočítávala...
Myslím si, že jen z té odměny jednatele, ale jista si nejsem.
dík