Re: Přeprava a DPH
nejsem si jistá dodání zboží do EU . opravdu opustí ČR a dodáte
do Německa, spíš bych se přikláněla k dodání zboží do EU bez daně.
ohledně přepravy - řídíte se § 9/1 kdy místem plnění při poskytnutí služby osobě povinné je místo , kde má tato osoba sídlo.
faktura za dopravu , pokud hradí němec,fa do německa, bych dala taky bez daně
do ř. 21 a souhrnného hlášení.
pokud faktura bude na českého plátce, pak asi brát jako tuzemské
plnění a odvést dph tady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 4. 2010 10:30
Dobrý den, mám takovou zamotanou situaci, poradí mi někdo, prosím???
Jedná se o následující pohyb zboží. Jsou to testovací vzorky, které si u nás objednala firma v Německu, ale za úplatu, takže si mysím, že tam bude DPH.
My (tuzemský plátce) pošleme zboží do Německa. Fakturu za zboží nám bude platit jiný tuzemský plátce, ale fakturu za přepravu nám budou platit Němci, kterým jsme poslali to zboží...
Uvažuji správně?
FA za zboží dám s českou daní (fakturuji tuzemskému plátci).
Přepravu nám zajišťuje tuzemský dopravce, pro něho je to pravděpodobně taky s daní, protože místo plnění je v tuzemsku (kde přeprava začíná)...aspoň myslím. Takže my od nich dostaneme fakturu s českou daní. Když to budu refakturovat té německé firmě - tak uplatním reverse charge???
Prosím poraďte, já se v tom ztrácím :-(
Díky předem!
Viki