Re: pro midlajs: - Money S3
Náš FÚ vůbec nechce přijmout papírovou formu souhrnného hlášení. Z Money S3 jsem se pokusila odeslat hlášení, ale nešlo to, prý si to můžou na FÚ přečíst a vytisknout, ale do nějaké jejich databáze to nejde přehrát. Tak mi poradili ať údaje přepíšu do e-tiskopisu na stránkách MFČR a teprve pak odešlu datovou schránkou. Zatím to v lednu i v únoru vyšlo. Pokud nemáte hodně údajů v souhrnném hlášení, bude to asi lepší.
Re: pro midlajs: - Money S3
Účetnictví - Tiskové sestavy - Souhrnné hlášení - Dokončit - v tabulce tisku export (ale ne tu šipku vedle toho) - otevře se průvodce tiskovým exportem - výběr nastavení - na těch pár teček kliknete a najdete si správný formulář (rok 2010) - další - typ exportu - výstupní soubor - to je k uložení toho formuláře. Otevřete si datovou schránku, vyplníte číslo schránku svého FÚ a jako přílohu dáte to, co jste si před chvíli vytvořil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 4. 2010 10:58
Děkuji za Vaši reakci na můj dotaz. Datovou schránku jsme již zprovoznili, ale to zřejmě pro FÚ k Souhrnnému hlášení nestačí.
Je ze souhrnného hlášení poslaného přes datovou schránku vytvořen v MONEY S3 automaticky formulář "Souhrnné hlášení podle § 102 ZDPH ...", který se musí vlastnoručně podepsat a odeslat na FÚ do 5ti dnů?
Pokud Souhrnné hlášení vyplním na stránkách MFČR, tak v potvrzení pro FÚ, které se vytvoří automaticky, se v části D. tohoto formuláře ihned doplní: název souboru, kontrolní číslo, číslo podání, datum a čas přijetí atd., atd. Tyto údaje z MONEY ale nedostanu.
Jak postupuje Vy?