Re: Zrušení DPH z ceny obvyklé
A je to jisté, ře to platí od 1.1.2010? Je tam ta věta: Pro uplatnění DPH za zdaňovací období přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona, jakož i pro uplatnění práv a povinností s tím souvisejících , se použije zákon č.235/2004 Sb. ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. Mě to z toho není jasné. Nedá se to říci nějak polopaticky?
Re: Zrušení DPH z ceny obvyklé
Výňatek z textu posl.sněmovny. -" Pokud plátce v období od 1.1.2010 do data účinnosti novely zákona o dph postupoval podle platného zákona a odváděl dph ze základu daně odpovídající rozdílu mezi cenou obvyklou a cenou sjednanou, může provést opravu tatko odvedené daně podání dodatečného daňového přiznání za zdaňovací období, ve kterých plnění uskutečnil "
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 4. 2010 7:27
Prosím Vás, to zrušení DPH z ceny obvyklé už platí za 1.Q? Potřebuji odevzdat daň.přiznání a nevím, jestli to mám opravit nebo ne. Z toho, co jsem se dočetl mi není úplně jasné, jestli to bude platit zpětně nebo ne.