Re: Ještě jednou práce ve svátek
Odpověď na vaši otázku záleží na tom, jak se zaměstnavatel rozhodl svátek posuzovat - zda kalendářně (od půlnoci do půlnoci), pak byste ve svátek konala práci pouze 2 hodiny, jak píšete, NEBO podle ust. § 91 odst. 5 ZP - podle tohoto ustanovení svátek začíná hodinou odpovídající nástupu zaměstnanců té směny, která v týdnu nastupuje jako první. Pokud je u vás týden např. od pondělí do neděle a první směna nastupuje např. v pondělí ráno v 6.00 hod., pak by svátek nezačínal o půlnoci z neděle na pondělí, ale až v pondělí v 6.00 hod. a končil by v úterý v 5.59. hod. (= tudíž byste v tomto druhém pojetí práci ve svátek nekonala).
Re: Ještě jednou práce ve svátek
Ano měla jsem noční z pondělí na úterý, jinak máme příjezdovku vždy v neděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 4. 2010 9:24
Dobrý den.
Mám dotaz , pracuji na domově mládeže jako vychovatelka v pondělí byl svátek velikonoce a já jsem měla směnu od 22,00 do 6,00 hod.do rána druhého dne tzn., že jsem vlastně pracovala ve svátek jenom 2 hod. budu si vybírat náhr. volno pouze za ty 2 hodiny? Děkuji