Re: Záloha na DPPO
např. 45 000,-, a měla by Vás upozornit, že máte špatně
uvedené zaplaceny zálohy - nejjednodušší je zavolat
pracovnici na FU, pod kterou patříte a s ní se domluvit
- nyní jsou moc vstřícní, protože dobře ví, že jich je zbytečně moc
a stačí jedna stížnost a mají velké problémy - přijdou o místo.
Nyní mají heslo - když nevíte , tak zavolejte a zeptejte se, dříve
se s Vámi vůbec nebavili, protože státní úředník je "nekdo"
Re: Záloha na DPPO
Pokud jste si započítala zálohu z března do přeplatku za rok 2009, a o tento si požádala, může Vám FÚ vrátit pouze skutečný přeplatek. To zn. skutečný přeplatek 09 - záloha z března. Takže Vám asi zašlou rozhodnutí o přeplatku, kde Vám sdělí, že vrací pouze částku z 09. A zbytek ponechají na zálohu 2010. Klidně můžete zavolat na FÚ a myslím, že většina (dle vlastní zkušenosti) pracovnic sdělí co a jak. A to nejen kvůli strachu o zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2010 12:30
Asi jsem udělala botu v daňovém přiznání PO za rok 2009. Byli jsme povinni platit čtvrtletní zálohy na DPPO a do daň. přiznání za rok 2009 jsem započetla i zálohu, kterou jsme uhradili v březnu 2010.
Takže mám vykázán v DPPO přeplatek včetně té březnové zálohy. Dá se s tím něco dělat? Důvod pro podání dodatečného daň.přiznání to asi není - nezměnila se daňová povinnost.
Děkuji za vaše názory