Re: výpověď a následná výpomoc
V evidenci na ÚP si můžete vydělávat, ale jen maximálně 4000 Kč hrubého měsíčně. Uzavření smlouvy nebo dohody musíte ÚP do 8 dnů doložit a po skončení měsíce za doložit potvrzení o dosaženém výdělku. Nevím ale, jestli Vám tu příležitost k výpomoci dá.
Musím se zaměstnavatele zastat, že situace je opravdu neúnosná a momentálně jiné východisko není. Pokud mu v sezóně pomůžu, bude rád. Hledám si novou práci, ale když nic mít nebudu, ráda bych ještě vypomohla. Mně hlavně zajímá, jestli s tím nebude problém na úřadu práce.
Nepřistupujte na snížení platu, třeba si tu výpověď rozmyslí, když Vás na sezónu v podstatě potřebuje. Je to hra o nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 4. 2010 14:17
Prosím o radu. Zaměstnavatel mi chce dát výpověď pro nadbytečnost. Pokud přistoupím ke snížení platu, dá mi výpověď v červnu a PP skončí 31.8. ( po sezóně, pracuji v cestovní agentuře ), pokud na snížení platu nepřistoupím, dá mi výpověď hned a skončím 30.6. Na snížení platu přistoupit nechci, budu mít pak nížší odstupné i podporu. Během sezóny ale bude potřebovat někoho na výpomoc. Vím, že pokud neseženu práci, můžu si k podpoře přivydělat a ráda bych vypomohla, ale nevím jak se na tuto situaci bude dívat pracovní úřad, nebude mu to podezřelé. Máte s tím někdo zkušenost. Děkuji všem za odpověď.