Re: Odčitatelné položky - DPPO 2009
Je také dobré, kouknout, co bylo v loňském daňovém přiznání jako připočitatelná položka a zda se letos nemá vyloučit naopak jako položka odpočitatelná.
Např. jste loni měli v nákladech nějaké penále, které může být po zaplacení daňovým nákladem. Loni ř.40, letos po zaplacení se stává položkou odpočitatelnou.
Nebo: neměli jste zaplacené SP a ZP do 31.1., takže bylo loni na ř.30 a 40. Protože došlo k zaplacení, opět se další rok dává jako položka odpočitatelná.
Dále: V loňském přiznání jste dodanili závazky víc jak 36 měsíců po splatnosti na ř.30. Letos došlo k zaplacení, takže opět je to položka odpočitatelná.
atd.
Re: Odčitatelné položky - DPPO 2009
Děkuji. To SP a ZP jsme měli, jenže to do přiznání za rok 2008 poradce zapomněl zahrnout a teď bádá, co s tím. V roce 2009 to samozřejmě odečíst nemůže, když to tam předtím nebylo... Paragrafy jsem přečetla, většina věcí se naší firmy netýká, tak snad je to všechno... Na penále ještě kouknu, jestli to tam má správně doplněno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 4. 2010 9:54
Dobrý den,
prosím o radu, jaké položky si můžeme odečíst od daně z příjmů právnické osoby nebo jejího základu, popř. paragraf, kde tohle najdu. Přiznání nám zpracovává poradce, od základu daně odečetl dar sportovním organizacím, od samotné daně pak slevu za zaměstnání invalidního důchodce, na což jsem ho ale musela upozornit. Mám starost, aby na něco nezapomněl a firma zbytečně neplatila to, co nemusí.
Děkuji.