Re: DPH - řádky v přiznání
domnívám se, že předcházející odpověĎ JE NEPŘESNÁ. vKOLONCE V PLNÉ VÝŠI NÁROKUJETE PLNÝ ODPOČET Z PŘIJATÉ FAKTURY ALE V KOLONCE KRÁCENÝ ODPOČET MÁTE FAKTURY, KTERÉ JSOU URČENY KE KRÁCENÍ, PŘIJATÁ PLNĚNÍ JSOU URČENA PRO EKONOMICKOU ČINNOSTI I PRO ČINNOSTI S NÍ NESOUVISEJÍCÍ.
DO Ř. 52 POKUD POUŽÍVÁTE KOEFICIENT VYPOČTETE DLE § 76 KRÁCENÍ ODPOČTU DANĚ, KDY U PŘIJATÝCH ZDANITELNÝCH PLNĚNÍ , U KTERÝCH JE PLÁTCE POVINEN KRÁTIT ODPOČET DANĚ (KRÁCENÁ PLNĚNÍ) SE POMĚRNÁ ČÁST NÁROKU NA ODPOČET DANĚ VYPOČTE JAKO SOUČIN DANĚ NA VSTUPU U KRÁCENÝCH PLNĚNÍ ZA PŘÍSLUŠNÉ OBDOBÍ A KOEFICIENTU.
TEDY PODLE MĚ NEKRÁTÍTE VSTUPY V PLNÉ VÝŠI, ALE VSTUPY V KRÁCENÉ VÝŠI,ty pak dáte do ř. 52 k odpočtu v příslušném měsíci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 4. 2010 17:34
Dobrý den, dělám poprvé sám daňové přiznání k DPH, jelikož mi onemocněla účetní. Mám dotaz, jaké hodnoty se píšou do sloupce "v plné výši" a jaké hodnoty do sloupce "krácený odpočet". Omlouvám se neznalost a předem děkuji za radu.