Re: Zdanění zaměstnaneckých benefitů
Poslanecká sněmovna přehlasovala dne 13. dubna na své schůzi prezidentské veto novele zákona o DPH, která je vedena jako sněmovní tisk č. 1059.
Z ustanovení § 36a odst. 3 bude vypuštěno písmeno d), podle něhož se skutečnost, že základem daně je (bez ohledu na výši skutečné úplaty za zdanitelné plnění) cena obvyklá, vztahuje také na osoby, které jsou k plátci v pracovněprávním nebo obdobném vztahu.
Zákon nabude účinnosti dnem vyhlášení ve Sbírce zákonů, k čemuž dojde během několika málo dní.
Zatím nevyšlo!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 4. 2010 8:12
Dobrý den, jde mi o informaci, zda se za měsíc duben stále ještě musí dodaňovat (DPH), z příspěvku na závodní stravování. Z "pam servisu" mám informaci, že vláda v březnu schválila vládní novelu, která zdanění vrací na úroveň platnou do konce loňského roku - tzn. nezdaňuje se. Je to opravdu tak? Neunikla mi zase nějaká jiná informace, která zase vše ruší? Díky za včasnou odpověď.