Hlavní navigace

Příjmový pokladní doklad

  • (neregistrovaný)

    26. 4. 2010 10:23

    K dotazu z 22.2.2010 - mám stejný problém - na faktuře je uveden způsob úhrady hotově - není to doklad, že peníze firma přijala, je to jen popis způsobu úhrady a příjmový doklad od firmy není vystaven. V pokladně mi podepíše výdajový doklad ten, kdo doklad přinese, většinou vedoucí nebo nákupčí, takže v pokladně skutečně já má výdaj potvrzený. ale přesto bych ráda měla i příjmový doklad od té firmy. Pokud vedu účetnictví, účtuji ten daňový doklad, ale pokud daňovou evidenci, tam potřebuju mít potvrzený příjem peněz. alespoň to tak u bývalého jednoduchého účetnictví FÚ chtěl.
    Takže shrnutý dotaz - je při vedení účetnictví nutný příjmový doklad od dodavatele? Částka zde asi nerozhodnuje? Moc děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2010 10:43

      Šaber (neregistrovaný)

      Re: příjmový pokladní doklad
      V podstatě postupuji stejně. Ne vždy trvám na jejich příjmovém dokladu, postačí mě i na fakturu napsat o převzetí částky, datum a podpis toho, kdo částku převzal. Hezký den

    • 26. 4. 2010 12:15

      bepe (neregistrovaný)

      Re: příjmový pokladní doklad
      Díky za zkušenost. Tento způsob taky vítám, je dobré, když tam dají aspoň razítko Zaplaceno s podpisem. Jde mi spíš o to, jestli je vůbec potvrzení přijmu peněz povinné. Jde spíš o odběratele, který by měl nějaké potvrzení požadovat (já aspoň každého, kdo nakupuje na to upozorňuji) Ne vždy ale bývám vyslyšena, většinou na to zapomenou a potom, když jde o větší částku - třeba víc jak 10 tis. Kč mně to připadá docela i nelogické, že nemám od dodavatele potvrzeníj příjmu peněz. Způsob úhrady - hotově je jen informace a nevypovídá. o tom, že někdo peníze přijal.
      Dnes jsem právě tento případ měla, volala jsem na dodavatele, jestli by mi ten příjmový doklad nevystavili - prý ho nevystavují, stačí napsáno hotově.

    • 26. 4. 2010 12:39

      Šaber (neregistrovaný)

      Re: příjmový pokladní doklad
      Ano, souhlasím s Vámi. (třeba se i někdo ozve, že po novu je již jinak a zbytečně jedeme po staru) Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).