Re: náhrada cest.výdajů-vlastní auto
problém je v tom, že nemáte to havarijní. v případě nehody je firma v nevýhodě a proto se brání. pokud ale je nutné aby jste takto jezdil, pro materiál apod., musí se s vámi dohodnout na proplácení PHM, přece nebudete jezdit pro firmu za své. pokud vím, zákoník práce nikde neříká, že má firma právo vám neproplatit PHM v případě, že nemáte havarijní. účetní tak úplně pravdu nemá. zkuste se domluvit s jinou anebo přímo s nadřízeným.
Re: náhrada cest.výdajů-vlastní auto
S použitím soukromého auta musí zaměstnavatel souhlasit a pak je v příkazu k prac. cestě uveden i dopravní prostředek, jaký má zaměstnanec použít. Není pravda, že pokud nemáte zaplaceno havarijní pojištění, že by to bránilo ve výplatě cestovních náhrad. Pouze zaměstnavatel by měl být při povolení prac. cesty trvat na hav. pojištění a to z toho důvodu, že zaměstnavatel je zodpovědný za škodu způsobenou při provozu tohoto auta. Pokud by auto bylo hav. poj., pak škodu hradí pojišťovna a to právě v případě, že škodu způsobí zaměstnanec sám na svém vozidle při výkonu práce.
Pokud tedy máte příkaz k pracovní cestě svým autem (a pokud vozíte materiál, tak zřejmě ani jiná možnost není), pak vám musí CN proplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 4. 2010 11:26
Prosím o radu, jsem zaměstnancem MěKS jako správce objektu,občas musím jet vlastním autem pro materiál a tak.
Měl jsem dojem, že není problém mě proplatit na základě cesťáku peníze, ale účetní tvrdí,že pokud moje auto nemá havarijní pojištění,nemohou mě proplatit ani PHM a služební auto nemají.
kdo má pravdu? děkuji