Hlavní navigace

Skončení PP

  • (neregistrovaný)

    27. 4. 2010 9:40

    Dobrý den. Prosím o radu. Můžu dát zaměstnanci výpověď § 52 ods.c, pokud mám na úřadu práce inzerát že sháním na tu samou pozici, ale s dobrou znalostí AJ ? Dotyčný jí nemá žádnou. Předem díky.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2010 9:51

      VH

      Re: skončení PP
      Určitě by se nejednalo o výpověď podle § 52 c) ZP, protože danou pracovní pozici nerušite, ale podle § 52 f) ZP z důvodu, že nesplňuje požadavky na výkon sjednaného druhu práce (budu předpokládat, že znalost A ověřenou tak a tak jste stanovili jako požadavek a zaměstnance s tímto seznámili). Propustit zaměstnance na to, že nemá "doboru znalost" jazyka je podle mého dost ošidné, protože není zřejmá hranice mezi dobrou znalostí, méně dobrou apod. Pokud jste ve svém rozhodnutí o stanovení požadavků vyhlásili, že musí mít zkoušku příslušného typu apod., pak by ale neměl být problém (bylo judikováno, že zaměstnavatel sleduje nejenom počty svých zaměstnanců, ale také jejich kvalifikační strukturu).

    • 27. 4. 2010 10:04

      barna (neregistrovaný)

      Re: skončení PP
      Je to tak, že znalost AJ je nutná ke komunikaci se zákazníky, ale pán jí nemá žádnou. Takže raději se domluvit na dohodě, že?

    • 27. 4. 2010 10:13

      VH

      Re: skončení PP
      Já jsem porozuměla, že znalost A je nutná, ale záleží na tom, jak jste svůj požadavek zformalizovali. Mám takovou zkušenost, že sám zaměstnavatel musí v soudním řízení prokázat, jak on sám příspěl k tomu, aby zaměstnanec stanovený požadavek naplnil (účast jakých kurzů mu umožnil apod.).

    • 27. 4. 2010 10:29

      barna (neregistrovaný)

      Re: skončení PP
      Moc díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).