Re: rodičovská dovolená x nemocenská
Minimální mzdu, kterou jsem pobírala to moc finančně lepší nebude a rodičovský příspěvek také není moc vysoký. Předešlé těhotenství jsem měla rizikové a ranní vstávání ve 4,30h a minimální mzda mě neláká.
Pak se neptejte na to, co je finančně výhodnější, protože i při minimální mzdě je finančně výhodnější mzda než nemocenská .
Min. mzda - 7210,- čistého, nemocenská zhruba 4500,-.
Jinou otázkou je zdravotní stav,školka, ranní vstávání s dítětem do školky. ...
Vadí mi také zneužívání, ale tato poznámka by měla směřovat spíš na lékaře a ne na pacienty, žádný pacient si sám neschopenku nevystaví a dokud budou lékaři psát neschopenku i když na ní není nárok, tak do té doby budou pacienti tento systém zneužívat.
Zavedly se poplatky údajně kvůli zneužívání lékařské péče ale nikdo nenavrhl nějaké sankce nebo alespoň větší kontrolu pro lékaře, kteří vystavují neschopenky jak na běžícím páse.
Nemohu než souhlasit-blokly se mi záda,nemohla jsem chodit a dr.se mě ptal,od kdy do kdy chci vycházky.A moc se divil,když jsem mu řekla,že když se nemůžu hýbat,tak asi nebudu vycházet.Pak nám zam-ci marodí,celý den mají vycházky,jsou nezkontrolovatelní a nás mají za blbce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 4. 2010 10:19
Dobrý den, chtěla bych poradit: jsem na rodičovské dovolené 2.5.2010 mému dítěti budou 3 roky a 3.5. bych měla nastoupit do zaměstnání, ale minulý týden jsem zjistila, graviditu a tudíž nevím, zda je lepší nastoupit do zaměstnání nebo nastoupit od 3.5. na nemocenskou. Ráda bych tuto situaci řešila ohledně financí, co bude pro mě finančně výhodnější?? Děkuji Vám za radu.