Re: Obrat 1 mil. a § 57
On má dle § 57 (výchova a vzdělávání) cca 300 tis. za čtvrtletí osvobozených a k tomu ještě neosvobozené plnění cca 30 tis. za čtvrtletí.
Jde mi o tu definici obratu (§ 6 ZDPH), jak jsem psala - tam § 57 není zahrnutý, takže jestli uvažuji správně, tak do obratu pro DPH by se mu počítalo jen cca těch 30 tis. za čtvrtletí, tzn. plátcem DPH by se nestal. Uvažuji správně, nebo definici obratu nechápu? Díky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 4. 2010 14:07
Dobrý den!
Počítají se příjmy podle § 57 (Výchova a vzdělávání) do obratu pro plátcovství DPH?? V § 6 ZDPH je mimo jiné, že se obratem rozumí plnění osvobozené od daně bez nároku na odpočet daně podle § 54 - 56. Z toho jsem si vydedukovala, že § 57 se do obratu nepočítá (není uveden) Tzn. že když budu mít třeba 2 mil. za 12 kal. měsíců podle § 57 ZDPH, nestanu se plátcem DPH? Nejedná se o příležitostné příjmy.
Díky za Vaše rady - obrátil se na mě známý, ještě jsem výchovu a vzdělávání neřešila.