Hlavní navigace

Zneužití osobních údajů - r.č.

• (neregistrovaný)

28. 4. 2010 9:12

Dobrý den,

prosím Vás, máte někdo zkušenosti se zneužitím r.č.? Jedná se mi o případ, kdy bylo použito r.č. v případě půjčky. Ale pouze jako podklad pro půjčku u Home Creditu po telefonu, r.č. bylo použito ve vyplnění formuláře na netu Home Creditu. Telefonický hovor a sjednání půjčky už si pak dojednával ten, kdo žádal o půjčku. Protože tam jsou k zapotřebí ještě jiné doklady, OP, pas atd. Takže se jednalo pouze o písemnou formu vyplnění formuláře s tím, že dotyčný o tom věděl, ale sepsáno to nebylo, jen ústní dohoda.
    Je tam nějaký postih, za "zneužití" r.č.??
    Děkuji Kamila

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2010 9:47

Kamila.. (neregistrovaný)

Re: zneužití osobních údajů - r.č.
      No asi je, nevím jak to napsat, tak to popíšu celé, ať je to aspoň trochu srozumitelné.
      Jedná se o nájemnika, který neplatí nájem, má dluh. Nájemce z něho nemůže dostat peníze a ani ho nemůže dostat z bytu. Nájemník mu tvrdí, že je zadlužen kam se podívá a že mu nikde už půjčku nedají. Tak nájemce mu navrhl, ať si vezme půjčku od Home Creditu, že tam mu určitě dají. Nájemník říkal, že to už zkoušel a nedají. Tak nájemce to zkusil za něho. Vyplnil na netu formulář, kde je nutné vyplnit r.č. a Home Credit pak zavolá. To už Home Credit volal nájemníkovi a s ním domlouval samotnou půjčku. Nájemce o tom nájemníkovi říkal, že mu dohodl půjčku a budou mu volat. Jenže, nájemník zřejmě žádnou půjčku nedostal nebo si peníze nechal, v každém případě peníze nájemci nedal. A nyní vyhrožuje tím, že nájemce zneužil jeho r.č. a chce to dát k soudu. Což je teda na hlavu postavené, ale je to tak. Takže nájemce má strach, co z toho "zneužití" r.č. může být.

• 28. 4. 2010 9:59

pája

>
      >
      >No asi je, nevím jak to napsat, tak to popíšu celé, ať
      >je to aspoň trochu srozumitelné.
      >Jedná se o nájemnika, který neplatí nájem, má dluh.
      >Nájemce z něho nemůže dostat peníze a ani ho nemůže
      >dostat z bytu. Nájemník mu tvrdí, že je zadlužen kam se
      >podívá a že mu nikde už půjčku nedají. Tak nájemce mu
      >navrhl, ať si vezme půjčku od Home Creditu, že tam mu
      >určitě dají. Nájemník říkal, že to už zkoušel a nedají.
      >Tak nájemce to zkusil za něho. Vyplnil na netu
      >formulář, kde je nutné vyplnit r.č. a Home Credit pak zavolá.
      >To už Home Credit volal nájemníkovi a s ním domlouval
      >samotnou půjčku. Nájemce o tom nájemníkovi říkal, že
      >mu dohodl půjčku a budou mu volat. Jenže, nájemník
      >zřejmě žádnou půjčku nedostal nebo si peníze nechal, v
      >každém případě peníze nájemci nedal. A nyní vyhrožuje
      >tím, že nájemce zneužil jeho r.č. a chce to dát k soudu.
      >Což je teda na hlavu postavené, ale je to tak. Takže
      >nájemce má strach, co z toho "zneužití" r.č. může být.

no tak teď už jsem to pochopil i já.Podle mého názooru nájemce skutečně neoprávněně užil r.č. nájemníka do tiskopisu, ale následek buď žádný nenastal vůbec, nebo nastal- nájemník dostal půjčku,ale nájemce z toho neviděl stejně ani korunu,,takže zase nula od nuly pošla. MYslím, že žádný postih nájemci nehrozí, navíc, když bude tvrdit, že jej nájemník požádal, aby mu to vyplnil, kdo mu dokáže jak to vlastně bylo,ne? Zaráží mne, že nemůže nájemníka-neplatiče-dostat z bytu, to by snad měl zvládnout, dnes už není třeba přivolení soudu k výpovědi dle § 711 obč.zák.
      >
      >
      >

• 28. 4. 2010 10:18

Kamila.. (neregistrovaný)

Děkuju Vám moc za odpověď. Je pravda, že je to slovo proti slovu a nikdo nezjistí, jestli ho o to nájemník požádal. je smutné, že tohle musí nájemce řešit. Nevidí ani korunu a ještě mu nájemník hrozí, to je teda úroveň.
      Nechce se mi pročítat § 711 obč.zák., ale Vy se v tom asi vyznáte, tak mi ještě můžete poradit? Překvapuje mě, že to nemusí být soudní vystěhování. Tak jak ho teda dostat pryč?? Když to chce člověk udělat legální cestou bez nějakých sviňáren. Připradá mi totiž, že v tomhle státě vyhrává ten, kdo není v právu.

• 28. 4. 2010 10:24

pája

>>>
      >>>
      >Děkuju Vám moc za odpověď. Je pravda, že je to slovo
      >proti slovu a nikdo nezjistí, jestli ho o to nájemník
      >požádal. je smutné, že tohle musí nájemce řešit. Nevidí
      >ani korunu a ještě mu nájemník hrozí, to je teda
      >úroveň.
      >Nechce se mi pročítat § 711 obč.zák.,

ale jen si ho pročtěte a můžete to s nájemcem dát spolu dohromady a bude od něplatiče pokoj.
      ale Vy se v tom
      >asi vyznáte, tak mi ještě můžete poradit? Překvapuje
      >mě, že to nemusí být soudní vystěhování. Tak jak ho
      >teda dostat pryč?? Když to chce člověk udělat legální
      >cestou bez nějakých sviňáren. Připradá mi totiž, že v
      >tomhle státě vyhrává ten, kdo není v právu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).