Re: Znovu vzdělávání § 57 ZDPH a obrat
Podle podkladů ze školení k DPH, to tak bohužel není. viz § 95 odst. 10.
Ještě k § 6 - v odst. 2 je uvedeno, že obratem se myslí dle bodu c) i plnění osvobozené od daně bez nároku na odpočet.
Ve Vámi uvedeném § 95 odst. 10 je, pokud CELKOVÝ OBRAT PŘESÁHNE LIMIT dle § 6 odst. Do tohoto CELKOVÉHO OBRATU se podle ) 6 odst. 2 c) počítá plnění osvobozené od daně bez nároku na odpočet podle § 54 až 56, ale VZDĚLÁVÁNÍ je § 57!!! Proto si myslím, že příjmy za vzdělávání do obratu nevstupují a plátcem by se neměl stát.
Ještě prosím o Váš názor.
Omlouvám se, toho jsem si nevšimla. Soustředila jsem se na něco jiného.
Já mám zase zdravotnictví podle § 58, a už se v tom hrabu celé dopoledne.
Do obratu se nezahrnuje plnění osvobozené bez nároku na odpočet dle § 52,53,57,58,59,60. Dle § 95/10 je povinnost se registrovat, pokud zdanitelná plnění přesáhnou 1 mil Kč.
Opravdu to vypadá, že plátcem se nestane.
Stal by se, kdyby ostatní příjmy (píšete, že zatím jsou za 120 tis. Kč) dosáhly 1 mil Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 4. 2010 11:10
Dobrý den, prosím o potvrzení mého názoru:
Pokud překročí firma 1 mil. za 12 kal. měsíců podle § 57 ZDPH (tj. osvobozené činnost VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ) a k tomu bude mít neosvobozené příjmy cca 120 tis. (které by DPH podléhaly), jak je to s plátcovstvím DPH? Do obratu pro DPH by se mi počítalo jen těch 120 tis.??
Domnívám se, že plátcovství DPH nehrozí - v § 6 ZDPH je, že se obratem rozumí plnění osvobozené od daně bez nároku na odpočet daně podle § 54 - 56. Z toho jsem si vydedukovala, že § 57 se do obratu nepočítá (není uveden).
Díky!