Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 4. 2010 13:54
Dobrý den, mám dotaz a ať hledám jak hledám nikde nemůžu najít odpověď a ni na OSSZ neví.
Mám jednu těhotnou klientku, byla zaměstnaná, pak šla na mateřskou na mateřské začala podnikat, skončila jí mateřská byla v práci 2 měsíce (do 01.07. do 31.08.2009), pak zrušen pracovní poměr od 1.9.2009 OSVČ jako hlavní činnost začala platit dobrovolné nemocenské pojištění ve výší 1.009,- a je od října těhotná, nástup na mateřskou od 29.05.2010. A teď mi nikde, nikdo není schopen říct co těch 270 dnů nemocenského pojištění??? 180 dnu jako OSVČ splní, ale jak se počítá těch 270 dnů když měla souběh podnikání a zaměstnání a navíc byla na mateřské dovolené a plátcem pojistného byl za ni stát??? Teď je na nemocenské a tu má nejvyšší, ale bude mít nárok i na peněžitou pomoc v mateřství??? Vůbec si nevím rady s těmi 270 dny a na OSSZ mi řekli, že taky neví. No to sice nechápu jak to nemůžou vědět, tak snad tady někdo poradí. Moc děkuji Markéta