Nárok na mateřskou (PPM)?????

• (neregistrovaný)

28. 4. 2010 13:54

Dobrý den, mám dotaz a ať hledám jak hledám nikde nemůžu najít odpověď a ni na OSSZ neví.
    Mám jednu těhotnou klientku, byla zaměstnaná, pak šla na mateřskou na mateřské začala podnikat, skončila jí mateřská byla v práci 2 měsíce (do 01.07. do 31.08.2009), pak zrušen pracovní poměr od 1.9.2009 OSVČ jako hlavní činnost začala platit dobrovolné nemocenské pojištění ve výší 1.009,- a je od října těhotná, nástup na mateřskou od 29.05.2010. A teď mi nikde, nikdo není schopen říct co těch 270 dnů nemocenského pojištění??? 180 dnu jako OSVČ splní, ale jak se počítá těch 270 dnů když měla souběh podnikání a zaměstnání a navíc byla na mateřské dovolené a plátcem pojistného byl za ni stát??? Teď je na nemocenské a tu má nejvyšší, ale bude mít nárok i na peněžitou pomoc v mateřství??? Vůbec si nevím rady s těmi 270 dny a na OSSZ mi řekli, že taky neví. No to sice nechápu jak to nemůžou vědět, tak snad tady někdo poradí. Moc děkuji Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2010 14:03

Juno (neregistrovaný)

Re: Nárok na mateřskou (PPM)?????
      Odešlete na OSSZ Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. OSSZ vyplácí dávky, takže oni musí spočítat jestli má na PPM nárok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).