Re: Neoprávněně nárokované DPH
Jedná se o daň na vstupu, nárokovali jsme si daň při nákupu materiálu na opravu domu. Dům se prodal v lednu bez DPH dle §56, daňový poradce nám ale sdělil, že se tedy musí vrátit nárokované DPH. Muselo by se dělat opravné přiznání za 8 měsíců loňského roku, na to poradce řekl, že můžeme vrátit DPH za celý rok naráz, když částku nárokovaného DPH vykážu ve faktuře vystavené v lednu... snad mi budete rozumět, neumím to moc vysvětlit..:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 4. 2010 15:33
Dobrý den prosím o pomoc,
firma si nárokovala při nákupu materiálu v roce 2009 DPH, teď se zjistilo, že to byla plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet.. Musím opravit fakturu vystavenou v lednu v letošním roce /osvobozené plnění/, kde mám vrátit loňské DPH a dát za leden dodatečné přiznání DPH... Nevím si s tím rady.., v jakém řádku DPH a v jaké sazbě 19% nebo 20%??? ještě jsem se s tím nesetkala, tak nevím... Moc děkuji za pomoc T.